Casa Luz. A single family home in Cilleros

Authors:

Arquitectura-G

Description:

This is a traditional village house with an elongated narrow floor plan between two boundary walls that opens up onto a kitchen garden at the rear. The house was in a ruinous state, the result of general neglect and the passing of time.

Luz, the owner, wanted a light-filled house in keeping with the presence of the kitchen garden and that reflected a love of the outdoor life. The central section of the house had no natural light or ventilation, making it unsuitable as a living area. These conditioning factors, coupled with a limited budget, determined the drawing up of a simple project strategy, namely to completely empty the interior, leaving just the stone fa├žades and boundary walls, creating a whole new interior layout arranged around a courtyard.

Photographer:

José Hevia

These images can be used royalty free when their use is related to the Tile of Spain Awards and mentioning the photographer. More information comunicacion@ascer.es

Image Gallery